Není nic horšího, než se schovávat do neforemného a velkého oblečení.

Pokud jste v procesu hubnutí, není to nic jednoduchého. Pochvalte se a dopřejte si oblečení ve kterém vaše nová postava vynikne.

Vaším největším pomocníkem elastan a opasek. 

Základní pravidla k vaší postavě zůstávají stejné, proporce postavy se nám nemění. Pokud máte větší zadek, budete ho mít ve velikosti 44 i 34. Co se tedy rozmístění barev a základních střihů týče, řiďte se pravidly pro váš typ postavy.

Vhodný materiál

Dívejte se po oblečení s označením jersey = žerzej, což je měkký, elastický a nemačkavý materiál, který se snadno přizpůsobí postavě. Vyhledávejte ho u sukní, šatů i topů.

Co se týče vršků a šatů, mým tipem je zavinovací styl. Hledejte ale takové, které si vážete sami (ne ty, které jsou již ušité, jako falešné zavinovací). Díky tomu, že je takový oděv nastavitelný, je perfektní před i po zhubnutí, jelikož si sami můžete upravit velikost o dvě až tři čísla.

Halenky a topy

Vaším největším pomocníkem v tomto případě bude elastan. Nebojte se pořídit halenku nebo tričko, které bude elastické a když si ho koupíte, tak bude sedět tak akorát. Jakmile se zbavíte pár kil, skvěle vám bude sedět. Nejdůležitější je, aby halenky seděly v ramenou, ta se nám nemění.

V případě volnějších halenek, je vždy budete vkládat do kalhot a sukní. Rozdíl tedy mezi vaší stávající a budoucí velikostí nebude tolik viditelný.

Nebojte se zkoušet nové barvy a kombinace.

Kalhoty

Měly by být s příměsí lycry (jsou strečové) a skvělou variantou je elastický pas. Může se jednat o kalhoty, které jsou elastické jen v zadní části a přední část vypadá jako klasické kalhoty na zip či knoflíky.

Skvělou variantou jsou culotte s elastickým pasem – jsou velmi přizpůsobivé a budou vám sloužit i při změně 3 velikostí.

Sukně

Volte sukně áčkového střihu. Ty budou vypadat stále dobře i když budete mít o pár kilo méně. Ať už se jedná o sukně či kalhoty, nezapomínejte na pásky, kterými “životnost” těchto kousků můžete prodloužit. Kromě toho, že se jedná o skvělý módní doplněk, pásek pomáhá stáhnout pas a dodat vašemu tělu tvar přesýpacích hodin, což je cíl každého stylingu.

Pokud zvolíte pouzdrovou sukni, měla by být z elastického materiálu.

Skvělou variantou jsou culotte s elastickým pasem – jsou velmi přizpůsobivé a budou vám sloužit i při změně 3 velikostí.

Kabát

Důležitý pro vás bude jasně definovaný pas, nejlépe stažený opaskem. Ideální variantou jsou zavinovací kabáty, které vám budou pěkně sedět v ramenou.

Sako

Zvolte sako bez zapínaní, nebo sako, které prostě nebudete zapínat. Zase je důležité aby sedělo v ramenou a klidně si pořiďte takové, které nedopnete.

Zvolte sako bez zapínaní, nebo sako, které prostě nebudete zapínat. Zase je důležité aby sedělo v ramenou a klidně si pořiďte takové, které nedopnete.

autor článku: osobní stylistka Michaela Tutko