Prozradím Vám pár detailů ze stylingu Květy, se kterou jsme absolvovaly konzultaci stylu a organizaci šatníku. Tato mladá žena přišla s prosbou o radu, jak má správně kombinovat své oblečení, nebyla si jistá svým vzhledem a hledala svůj styl. Je maminkou a své dceři se plně věnuje, oblečení tedy volí spíše sportovní, což nosí i do práce. Prozradila mi, že se ráda nosí černé oblečení, kvůli postavě, a aby ho oživila, tak volí červené doplňky.

Černá byl první mýtus, který jsme musely zbořit.

Ano, je pravdou, že černá zeštíhluje, ale to platí i o ostatních tmavých barvách a důležitý je vždy střih a látka oblečení.

To, že se zahalíte do černé, ještě neznamená, že Vám to musí slušet. Důležitý je balanc, vytvořit iluzi, že Vaše postava je zcela proporční (platí, pokud máte problematickou postavu). Květa si tedy mohla dovolit i světlé barvy, stačilo jen zvolit správný střih.

Další chybou, která se u ní opakovala, byly kulaté tvary. Od přírody má kulatý obličej, k tomu zvolila hodně krátké kulaté mikádo, kulatý tvar obočí a kulaté náušnice – působila tak, jako milá hodná holka, což v okolí evokovalo, že si k ní mohou dovolit cokoliv a ona se nikdy zlobit nebude. Je důležité, aby Vás lidé respektovali a mnohdy stačí, jen upravit vzhled. Doporučila jsem jí podlouhlé náušnice a zlomit tvar obočí, to by mohlo pro začátek pomoci.

Při organizaci šatníku jsme zjistily, že v zásadě nedělá chybu ve výběru střihů. Jen to chce více odvahy, co se barev týče. Ukázaly jsme si, proč se v některých halenkách necítí a v jejím případě stačilo jen obléct opasek do pasu a hned vypadala skvěle. Milé dámy, pokud máte doma v šatníku halenky, nebo trička, která jsou větší a působí, že jste v tom jak v pytli,

nebojte se opasku, vytvoří Vám to siluetu přesýpacích hodin a budete působit ženštěji.

Nemějte strach z bříška, když ho schováte do obrovského trička, tak to je horší, než když ho opaskem přiznáte.

Zásadní chybou však byla absence, svrchních dílů oblečení – ke všemu nosila velkou mikinu – což zabilo veškerou ženskost a eleganci. Jejím úkolem tedy teď bude dokoupit minimálně černé sako, které se hodí ke všemu. A do budoucna už žádné mikiny – sako, nebo propínací svetřík. Nebojte se kombinovat sportovní oblečení s elegantním – vždy je lepší ležérní elegance. Pokud obujete tenisky, rifle a triko, kombinujte ho se sakem a elegantní kabelkou. Budete vypadat skvěle a zároveň to splní Vaše požadavky na pohodlí.

To je jen malá ochutnávka toho, jak vypadají v reálu služby osobní stylistky. Pokud i Vy toužíte po změně, neváhejte nás kontaktovat. Někdy stačí málo, ale Vám se změní život 🙂