Milé ženy, v minulém týdnu jste si se mnou v rámci projektu BACK TO ME vytřídily šatníky a odhalily jsme, co nám tam chybí, teď je čas na nákupy. Módní stylistka Michaela Tutko vám dnes prozradí, jak nakupovat oblečení efektivně bez nutnosti prodat ledvinu.

  • Na nakupování (ať už je online nebo fyzicky) si vyhraď dostatečné množství času
  • Striktně se drž seznamu, který sis vytvořila při detoxikaci šatníku
  • Dej si pozor na opakované nákupy oblíbených kousků. Každá z nás má jednu věc, kterou pravidelně kupuje, někdo má pruhované trička, někdo rifle, nebo třeba červený svetr. Automaticky pak vejdeš do obchodu a jdeš přímo za touto věcí a pak nevnímáš ty ostatní, ve kterých bys mohla vypadat božsky.
  • Tvoje úlovky si v kabince vyzkoušej a vyfoť se v těch nejlepších kouscích. Kousky si pak vyfoť samostatně spolu s cedulkou – budeš mít informaci o ceně a vyzkoušené velikosti. Zatím nic nekupujte. Vždy si zkus kompletní outfit.
  • Proveď revizi vyzkoušených věcí.

Až proběhneš dostatek obchodů a budeš cítit, že máš dost, tak si v klidu sedni na kávu a projdi fotky vyzkoušených věcí. Fotila ses proto, aby ses viděla, jako celek. Mnohdy v kabince koukáme jen na zkoušenou věc a už se nehodnotíme jako celek. Vyzkoušíme si tak kalhoty, které se nám na první dobrou líbí, ale pak je nenosíme, protože nám prostě nějak nesedí. To proto, že jsme v obchodě jednali impulzivně a nehodnotili se celkově.

Prohlédni si pečlivě fotky, pokud jsi zkoušela několik podobných kousků, můžeš porovnat, který Ti sluší víc.

U všech věcí máš také vyfocené ceny, můžeš se tak rozhodnout kolik chceš do nákupů investovat a vybrat si opravdu jen to, co za to stojí. Právě jsi si udělala analýzu nákupů, zbývá už jen věci nakoupit.

Proces se Vám může zdát zdlouhaví, ale posuď sama, kolik času strávíš náhodnými nákupy a pořád nejsi spokojená.

U online nákupů, je to jednodušší, objednej si, co potřebuješ a pak si to doma v klidu vyzkoušej a vyfoť se, ať můžeš výsledek porovnat.

Pokud stále budeš tápat ve vyhodnocení osobního stylu, nebo si nebudeš jistá střihy a látkami pro Tvůj typ postavy, tak se neboj obrátit na odborníka – osobního stylistu. V Brně, Praze nebo Olomouci můžeš absolvovat nákupy se stylistkou.

autor článku: osobní módní stylistka Michaela Tutko