Je to tady, řekla jste své ANO a brzy přijde Váš velký den, kdy chcete být naprosto dokonalá. Svatební den je pro nás ženy velmi osobní záležitostí, celý život sníme, jak půjdeme uličkou v krásných bílých šatech a budeme bohyněmi, je to náš den, kdy jsme absolutním středem pozornosti, kterou si užíváme. Žádná jiná žena by v tu chvíli neměla být více okouzlující než právě nevěsta. Investujeme tedy spoustu energie a času do výběru šatů, make-upu a účesu, abychom se v ten den cítily naprosto skvěle.

Dnes se zaměříme právě na výběr správného typu svatebních šatů, protože

 

to co sluší jedné, nemusí slušet druhé nevěstě a naopak

Každá jsme jedinečná a ve své jedinečnosti krásná a dnes se Vám osobní stylistka Míša Tutko pokusí navrhnout typ šatů, které podtrhnou právě Vaši krásu.

Je nesčetné množství střihů a barev svatebních šatů, tak se pusťme do typologie svatebních šatů, dle proporcí Vaší postavy, protože nezáleží na tom jakou máte postavu, záleží na tom, jak ji oblečete.

 

 

Svatební šaty pro typ postavy hruška

Ženy s tímto typem postavy by měly zakamuflovat větší boky a stehna, naopak by měly zvýraznit pas a oblast hrudníku. Zapomeňte na šaty ala mořská pana a zvolte spíše šaty se sukní do tvaru A s bohatým zdobením na prsou. Hrušky většinou mívají úzká ramena a menší prsa, můžete si proto dovolit šaty bez ramínek, s úzkými ramínky, korzetového typu i bez korzetu. Pokud však máte větší bříško doporučuji korzet, ten krásně vyrovná malé faldíky.

Svatební šaty pro typ postavy jablko

Ženy s typem postavy jablko by měly odvézt pozornost od středové části těla (břicho, pas, boky) pomocí dlouhé svislé siluety. Rozhodně doporučuji korzet, ovšem pokud máte i větší prsa, je důležité aby šaty měly široká ramínka, nebo krajku přes ramena. Pokud máte také velké ruce, rukávy jsou tím nejlepším řešením. Rozhodně se vyhněte prodlouženým korzetům a širokým sukním. Doporučuji výstřih do V.

Svatební šaty pro ženy s velkými prsy

Ženy s bujným poprsím by měly prodloužit horní část svého těla zaměřit pozornost na dolní polovinu. Volte výstřih do V, nebo lodičkový výstřih. Ramena by měla být částečně zakrytá širokými ramínky, nebo krajkou. Volte vždy korzet ať prsa drží na svém místě i při tanci. Sukni volte mírně do A a nebo užšího střihu. Šaty by měly mít vždy definovaný pas.

Svatební šaty pro ženy s plnými křivkami

Pokud jste majitelkou velkých prsou, většího zadečku a máte definovaný pas, gratuluji, jste snem většiny mužů. Je důležité abyste přesně definovala svůj pas a prodloužila a zdůraznila sexy křivky postavy. Co se sukně týče můžete zvolit užší střihy, popřípadě sukni do mírného A. V horní části zvolte hluboký výstřih do V. Zapomeňte na prodloužené korzety a elastické šaty, ty Vám přidají kila navíc.

Svatební šaty pro atletickou postavu

Pokud je Vaše postava spíše rovná a máte velká ramena, je důležité abychom vytvořili křivky a dodali Vám ženskost. Můžete si dovolit široké sukně, ale klidně zvolte i jednoduchou sukni do A, důležité bude definovat pas. Co se horní části týče, bude Vám slušet šikmý střih, volánky, spadnuté rukávy a úzký výstřih do V.

V případě širokých ramen, je důležité je překrýt krajkou nebo širokými ramínky. Vyhněte se korzetům.

Pokud si stále nevíte rady jaké svatební šaty pro Vás budou ty pravé obraťte se na osobní stylistku, ta Vám poradí a pomůže vybrat ty, ve kterých se budete cítit opravdu jako bohyně.

autor článku: osobní stylistka Michaela Tutko